Naslovna strana

Organizaciona struktura

Ciljevi udruženja

Aktivnosti

Edukacija

Sponzori

Obrazac za uclanjenje

Kontakt

Linkovi

Mediji o nama

 

 

 

 

 


Copyright © Art Logo - Oil on PaperEWMA


Srpsko udruženje za lečenje rana

      Dobrodošli na sajt Srpskog udruženja za lecenje rana. Udruženje je osnovano 14.12.2006.god. u Beogradu u cilju organizovanja i koordinisanja aktivnosti iz oblasti lečenja rana. Udruženje promoviše multidisciplinarnost i saradnju svih zdravstvenih radnika posvećenih tretmanu rana.

"Non-healing wounds are a significant problem for health care systems all over the world. In the industrialized world, almost 1-11% of the population has a problem wound at any one time and accounts for 2-4% of the health care budget-a figure which is likely to rise with an increasingly elderly and diabetic population (1-3)" - Dr Finn Gottrup, predsednik internacionalnog Nauènog odbora Srpskog udruženja za lecenje rana.

 

V A Ž N A __ O B A V E Š T E NJ A:

Stop Pressure Ulcus Day: Prezentujemo aktivnosti Srpskog udruženja za lečenje rana u vezi sa Stop Pressure Ulcus Day detaljnije...

Obaveštenje za učesnike II kongresa za lečenje rana: Molimo kolege učesnike 2. kongresa za lečenje rana da se jave gospođi Mirjani Stefanović radi preuzimanja sertifikata (stefanovic.mirjana32@gmail.com) detaljnije...

Izveštaj sa II Kongresa za lečenje hroničnih rana“Stare dileme-nova rešenja ”24-25.X 2014.god.

Na sastanku Skupštine, Prof Dr Zlata Janjić - profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, spec.  plastične i rekonstruktivne hirurgije  izabrana  je za člana Saveta Srpskog udruženja za lečenje rana.  Za Udruženje je to velika čast i stoga se nadamo se da ce dr Janjić svojom strucnošću uveličati rad Udruženja u budućem periodu.

 

II Kongres za lecenje rana u Beogradu:

Pozivamo sve zainteresovane lekare i sestre, da ucestvuju u radu II Kongresa za lecenje rana u Beogradu, na kojem ce predavanja drzati emninentni strucnjaci za lecenje rana iz zemlje i inostranstva i gde ce tokom radionica i predavanja biti prezentovane nove metode u lecenju rana koje se nisu primenjivale u nasoj zemlji.

Stop Pressure Ulcers Day !

Stop dekubitalnoj ulceraciji !

21.XI 2013. Beograd

Na svetskom kongresu hroničnih rana u Rio de Žaneiru, 2011. godine, na inicijativu učesnika iz Španije i Italije, odlučeno je da se jedan dan u godini u svetu posveti prevenciji dekubitalne ulceracije, pod nazivom Stop Pressure Ulcers Day. Od ove godine Srpsko udruženje za lečenje rana ( SWHS) se pridružuje ovoj svetskoj i evropskoj akciji i organizuje prvi StopPressureUlcerDay, Stop dekubitalnoj ulceraciji, u našoj sredini. Pročitajte više...

OBAVEŠTENJA:

U toku jeizmena sedista  udruzenja : Srpsko udruzene za lecenje rana, ul Strahinjica Bana 53, Ordinacija za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju Pandja i Maras.

Izveštaj sa okruglog stola VIII skole za lecenje rana odrzane od 12. X 2013. godine u Beogradu.

Pogledajte galeriju fotografija sa VIII skole za lecenje rana odrzane od 12. X 2013. godine u Beogradu.

Poziv za prisustvo radionici: Postovane kolege, pozivamo Vas da prisustujete radionici, koja ce se u okviru VIII skole za lecenje rana odrzati 12. X 2013. od 12 do 13h "Debridman VAC-om, prakticna demonstracija primene VAC-a u lecenju hronicnih rana". Moderator radionice je Mr sci dr Marko Dragaš.

Poziv za okrugli sto:  Drage kolege,u toku odrzavanja VIII skole za lecenje hronicnih rana,u Centru za medicinsku edukaciju Klinickog centra Srbije, 11.X 2013. u 17 h ,bice odrzan okrugli  sto sa temom: "Mesto i uloga zdravstvenog sistema, farmaceutskih kompanija i pacijenata u lecenju hronicnih rana". Pozivamo predavace i ucesnike škole, predstavnike farmaceutskih kompanija, koje su podrzale program skole i kluba pacijenata sa hronicnim ranama ,  da ucestvuju u diskusiji i svojim stavovima doprinesu poboljšanju svih aspekata lecenja hronicnih rana. Moderatori okruglog stola: Prof Dr Cedomir Vucetic, Prim Dr Javorka Delic i Ass. Dr Mirjana Dragašević.

Poziv za prisustvo radionici: Postovane kolege, pozivamo vas da prisusutvujete radionici: “Primena kompresivne terapije u lecenju hronicne venske ulceracije“ koja ce biti odrzana  11.okotobra 2013. u okviru programa VIII skole za lecenje hronicnih rana, u Centru za kontinuiranu medicinsku edukaciju Klinickog centra Srbije. Uvodno predavanje o indikacijama za primenu kompresivne terapije: Prim Dr Javorka Delic, spec angiolog-dermatolog. Prakticna demonstracija svih oblika i primena kompresine terapije za lecenje hronicnih rana i limfedema: Diafit-Sigvaris, Dr Dragica Mitrovic.

Poziv za prisustvo radionici: Postovane kolege, pozivamo vas da prisusutvujete radionici: “Primena kompresivne terapije u lecenju hronicne venske ulceracije“ koja ce biti odrzana  11.okotobra 2013. u okviru programa VIII skole za lecenje hronicnih rana, u Centru za kontinuiranu medicinsku edukaciju Klinickog centra Srbije. Uvodno predavanje o indikacijama za primenu kompresivne terapije: Prim Dr Javorka Delic, spec angiolog-dermatolog. Prakticna demonstracija svih oblika i primena kompresine terapije za lecenje hronicnih rana i limfedema: Diafit-Sigvaris, Dr Dragica Mitrovic.

Poziv za prisustvo radionici: Postovane kolege, pozivamo vas da prisusutvujete radionici: “Savremena lokalna terapija -primena obloga i sredstava za lecenje hronicnih rana“ koja ce biti odrzana od 13-14h , 11.okotobra 2013. u okviru programa VIII skole za lecenje hronicnih rana, u Centru za kontinuiranu medicinsku edukaciju Klinickog centra Srbije. Na radionici ce biti prakticno demonstrirani nacini previjanja oblogama , princip vlaznog previjanja rana, indikacije za primenu debridmana , antisepticnih preparata, princip rada portabl hiperbaricne komore, preparati na bazi meda, octenidina, derivata krvi za stimulaciju granulacijie I epitelizacije. Radionicu ce voditi Dr Borisav Mandic, spec. opste hirurgije, iz DZ “ Dr Ristic” iz Beograda, koji ce odrzati i uvodno predavanje.

VIII škola za lecenje hronicnih rana u organizaciji Srpskog udruženja za leèenje rana,  odrzace se od 11-12.X 2013. godine u Beogradu. Program skole je akreditovan u Zdravstvenom savetu Lekarske komore Srbije. Pozivamo sve kolege, lekare svih specijalnosti i medicinske sestre, da ucestvuju u radu skole. Ovde možete da pogledate pogledate program škole: Program VIII škole.

Prijava se moze obaviti na mail sekretarice udruzenja Tamare Milatovic (lecenjerana@gmail.com) detaljnije    

Simpozijum: Kuæno lecene rana U Beogradu æe se 15.XII 2013. godine odrzati simpozijum, sa medjunarodnim ucescem: Kuæno leèenje hronicnih rana. Predavaci ce biti iz Svajcarske, Nemacke, Austrije i Evropske asocijacije za lecenje hronicnih rana (EWMA) kao i nasi eksperti za lecenje hronicnih rana. U okviru simpozijuma bice odrzana radionica: Vrste i primena lokalne terapije hronicnih rana u uslovima kucnog lecenja.

II kongres za lecenje hronicnih rana, sa medjunarodnim ucescem, odrzaæe se od 24-25.X 2014. godine u Beogradu. Tema kongresa ce biti savremena terapija I prezentacija najnovijih trendova u lecenju hronicnih rana .

Vodic za leèenje hronicnih rana autora prim dr Javorke Deliæ možete preuzeti ili citati direktno sa sajta.  detaljnije   

Poziv za saradnju u casopisu autorima radova
U pripremi  je novi broj struènog medicinskog èasopisa Rane. Rane su zvanièni èasopis Srpskog udruženja za leèenje rana, koje je èlan i Evropske asocijacije za leèenje rana - EWMA. Svi koji imaju potrebu da publikuju svoja iskustva, dostignuæa u istraživanjima, izlože sistematizovana znanja, pomognu u edukaciji i prevenciji  ili na bilo koji naèin unaprede lecenje i negu rana, pozvani su na saradnju u èasopisu. detaljnije

Prezentacija knjige Prim dr javorke Deliæ "Hronicna venska ulceracija"
U junu 2013. godine publikovana je knjiga „Hronicna venska ulceracija“ (Meda Pharmaceuticals) autora Prim Dr Javorke B. Delic. detaljnije

 

 

 

Novi broj časopisa RANE

II Kongres za lečenje hroničnih rana ,sa medjunarodnim učešćem “ Stare dileme- nova rešenja

Informacje sa simpozijuma za kućno lečenje rana

Drugi simpozijum za kućno lečenje hroničnih rana

Simpozijum za kućno lečenje hroničnih rana

Stop Pressure Ulcers Day! Stop dekubitalnoj ulceraciji!

Galerija fotografija sa VIII škole za lečenje hroničnih rana

16-ti evropski kongres posvecen dekubitalnim ranama ( EPUAP)

Knjiga "Hronična venska ulceracija" Prim Dr Javorke Deliæ

VIII škola za lečenje hronicnih rana

Prevencija dekubitusa, brošura Austrijskog društva za prevenciju dekubitusa

Rane

 

U pripremi: Casopis Rane 2013.Rane

Poziv na saradnju u časopisu "Rane"

Odluke Skupštine Srpskog udruženja za lečenje rana

Novi clanovi udruženja

Casopis Rane 2012.Rane


Lecimo rane zajedno
Teleulkus

I Medjunarodni kongres za lecenje rana 23–24 novembar 2012. godine

Izveštaj o aktivnostima Udruženja za period 01.01-30.6.2010. god.

Sedma škola za lecenje rana, Zlatibor,
02-05. jun 2011.

Casopis Rane
Mart 2009.


Časopis

Prevencija i leèenje dekubitalnih ulkusa 19.05.2009. god.

Rehabilitacija

 


  SRPSKO UDRUŽENJE ZA LECENJE RANA
Copyright © 2007. LECENJERANA.COM. All Rights Reserved
SrpskiEnglish